Home > Aanbod > Zicht op kindermishandeling

Zicht op kindermishandeling

Cursus
Zicht op kindermishandeling

Kindermishandeling komt voor in alle soorten en maten en is vaak moeilijk te herkennen. Een kind dat thuis verwaarloosd of mishandeld wordt, zal zelf niet zo snel zelf aan de bel trekken. Als buitenstaander is het vaak lastig om de situatie goed in te schatten en te bepalen waar je goed aan doet.

Toch moet dat geen reden zijn om niets te doen. Hoe sneller er ingegrepen wordt bij kindermishandeling, hoe beter het is.

Daarom is het zo belangrijk om te weten hoe je kindermishandeling herkent en wat je kunt doen als je sterke vermoedens hebt. In de training “Zicht op kindermishandeling” leer je:

  • Wat voor vormen van kindermishandeling er zijn.
  • Welke signalen kunnen wijzen op huiselijk geweld.
  • Wat je kunt doen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Met deze kennis kun je adequaat handelen als je een ernstig vermoeden van kindermishandeling hebt.

De trainingen zijn interessant voor iedereen die regelmatig met kinderen te maken heeft.

Zit jij ook met dit soort vragen?

De ouders van mijn kleinzoon zijn gescheiden. Nu vertelde mijn kleinzoon dat papa aan zijn piemeltje zit als hij daar logeert. Mijn kleinzoon is 4 jaar oud. Ik maak me zorgen en weet niet zo goed of ik hiermee naar mijn dochter, de moeder van mijn kleinzoon, kan gaan. De ouders gaan al zo gespannen met elkaar om.

Ook voor deze vragen mag Veilig Thuis altijd gebeld worden. Daar zult u advies krijgen hoe u verder het beste kunt handelen. Je zou ook de huisarts kunnen raadplegen. Blijf er niet zelf mee rondlopen of trek voorbarige conclusies.

Mijn buurmeisje van 6 jaar loopt met regelmaat om 11 uur 's avonds alleen op straat. Haar moeder is alleenstaand en heeft sinds kort een nieuwe vriend. Ik maak me zorgen maar wil ook geen ruzie met haar moeder.

Je maakt je zorgen om je buurmeisje en mogelijk kan hier sprake zijn van verwaarlozing. Je mag daarvoor altijd Veilig Thuis( 0800-2000) bellen. Je krijgt dan een hulpverlener te spreken die naar je verhaal luistert en advies geeft hoe te handelen. Je mag anoniem blijven. Bij direct gevaar voor je buurmeisje moet je 112 bellen.

Schrijf je dan in voor de training “Zicht op Kindermishandeling”

Bekijk de agenda Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Neem direct contact op
© 2021 Nobel Care Zorgadvies