Home > Aanbod > Reanimatie volwassenen

Reanimatie volwassenen

Training
Reanimatie volwassenen

Jaarlijks komen er duizenden mensen in het ziekenhuis terecht met een hartinfarct. Dan hebben we het nog niet over de mensen die een hartstilstand krijgen als gevolg van een ongeluk. Een hartstilstand kan iedereen overkomen en het is belangrijk om er snel bij te zijn. Elke seconde telt! Hoe eerder er gestart wordt met reanimeren, hoe groter de kans dat het goed afloopt voor het slachtoffer.

Het ergste wat je als omstander kunt doen als iemand een hartstilstand krijgt, is niets doen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren om reanimatie toe te passen door hartmassage en beademing. Reanimeren geven is niet moeilijk en je kunt er levens mee redden. Ook jij kunt het leren!

In onze training Reanimatie voor volwassenen leggen we je uit hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen en hoe je kunt reanimeren. Verder gaan we oefenen zodat je weet wat je in de praktijk moet doen. Daardoor wordt je zekerder van jezelf en kun je zelfverzekerd handelen als het moet.

De training Reanimatie voor Volwassenen is geschikt voor iedereen vanaf 12 .

Zit jij ook met dit soort vragen?

Wanneer mag ik een AED gebruiken bij een reanimatie van een volwassenen?

Een AED moet je zelfs gebruiken bij de reanimatie van volwassenen, mits deze binnen bereik voorhanden is. Vaak is de aanleiding tot de reaniamtie bij volwassenen namelijk een hartrimestoornis die je alleen kunt verhelpen middels een eletrische schok van de AED.

Hoe hard mag ik op de borstkas drukken tijdens hartmassage van een volwassenen?

Je moet de borstkast 5-6 cm indrukken. De kracht waarmee dat gebeurt is o.a. afhankelijk van het postuur en de leeftijd van het slachtoffer. Het is in elk geval hard werken en daarom moet elke hulpverlener ook om de 2 minuten wisselen omdat anders de kwaliteit van de hartmassage af gaat nemen.

Dan is de training Reanimatie voor volwassenen iets voor jou!

Bekijk de agenda Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Neem direct contact op
© 2021 Nobel Care Zorgadvies