Home > Aanbod > Reanimatie kinderen

Reanimatie kinderen

Training
Reanimatie kinderen

Kinderen zijn kwetsbaar en kennen nog geen gevaar. Ze willen de wereld verkennen en gaan op onderzoek uit. Meestal gaat het goed, maar wat als het verkeerd uitpakt? Dan is het goed te weten wat je te doen staat!

Wat als je baby of kleuter zich verslikt of te lang in het water heeft gelegen? In de training Reanimatie bij kinderen leer je hoe je in dit soort situaties moet optreden. Dat voorkomt dat je in paniek raakt en geeft rust. Mocht er ooit een noodsituatie optreden, dan kun je snel en adequaat handelen. Dat is goed om te weten want elke seconde telt. Hoe langer een kind zonder zuurstof is, hoe groter de kans is dat het schade oploopt.

De training Reanimatie is gericht op het reanimeren van baby’s en kinderen tot 12 jaar. Daarmee is hij uitermate geschikt voor ouders met jonge kinderen, en ook voor vrijwilligers en professionals die met kinderen werken.

Zit jij ook met dit soort vragen?

Mag ik een AED voor volwassen gebruiken?

Ja, dat mag.

Hoeveel lucht mag je inblazen bij een kind tijdens een reanimatie?

Zowel bij kinderen als volwassenen blaas je een hoeveelheid lucht in totdat de borstkast omhoog komt. Bij volwassenen zal dat een flinke ademteug zijn en bij kinderen/ babies zal dat slecht een klein pufje zijn.

Moet ik nu eerst beademen of hartmassage toepassen bij een kinderreanimatie?

Bij kinderen is de aanleiding tot de reanimatie vaak een ademweg probleem( bijv verslikking, verdrinking, verstikking), terwijl bij volwassenen vaak een hartritmestoornis het meest voor de handliggende probleem is. Daarom wordt geadviseerd om bij kinderen eerst te beginnen met 5 beademingen.

Dan is de training Reanimatie voor kinderen iets voor jou!

Bekijk de agenda Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Neem direct contact op
© 2021 Nobel Care Zorgadvies