Home > Aanbod > Het zieke kind (tot 4 jaar)

Het zieke kind (tot 4 jaar)

Cursus
Het zieke kind (tot 4 jaar)

Elke baby of peuter is wel eens ziek. Dat hoort erbij, maar het valt voor ouders en verzorgers niet mee. Kleine kinderen zijn erg kwetsbaar. Ze zijn vatbaar voor allerlei infecties en kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed reguleren waardoor ze snel koorts hebben. Veel mensen weten niet goed wat ze aan moeten met een ziek kind, en maken zich onnodig zorgen.

Speciaal voor ouders of verzorgers van peuters tot 4 jaar, hebben we een training ontwikkeld over het zieke kind. Je leert daarin waar je op moet letten als je kind benauwd is, hoge koorts heeft of last heeft van diarree. Wanneer kun je het beste naar de dokter gaan en wat kun je zelf doen om het kind te helpen? In de training krijg je allerlei informatie zodat je zelfverzekerder in je schoenen zal staan en beter weet wat je te doen staat als je baby of peuter ziek is.

De cursus is speciaal bedoeld voor jonge ouders, verzorgers of professionals die met jonge kinderen tot 4 jaar werken.

Zit jij ook met dit soort vragen?

Is koorts bij een 2 maanden oude baby normaal?

Kinderen krijgen snel koorts.Maar een pasgeborene is erg kwetsbaar. Daarom het volgende advies. Bij een baby die jonger is dan 1 maand moet je bij koorts vanaf 38 graden contact opnemen met de huisarts en bij een leeftijd tussen de 1 en 3 maanden oud met koorts vanaf 38,5 ook contact opnemen met de huisarts. Afhankelijk van de conditie van de baby zal een huisarts je dan wel/niet doorverwijzen naar de kinderarts in het ziekenhuis.

Waarom zijn baby's zo snel kortademig als ze verkouden zijn?

Tot de leeftijd van 4 maanden ademen babies met name door hun neus. Bij een verkoudheid waarbij de neus verstopt zit met korstjes/ slijm, zal de baby dus veel meer inspanning moeten verrichten om te ademen. Druppelen van de neus met zout water geeft vaak al vermindering van de kortademigheidsklachten.

Dan is de training Het zieke kind (tot 4 jaar) iets voor jou!

Bekijk de agenda Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Neem direct contact op
© 2021 Nobel Care Zorgadvies