Home > Aanbod > Eerste Hulp

Eerste Hulp

Training
Eerste Hulp

Een bloedneus, kneuzing, botbreuk, beet, brand- of schaafwond. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Wat doe je als iemand in je omgeving medische hulp nodig heeft? Met de training Eerste Hulp leer je hoe je snel en adequaat kunt helpen. Het draait erom dat je de ernst van de situatie goed kunt inschatten en weet wat je zelf kunt doen en/of wanneer er een dokter aan te pas moet komen.

Veel mensen schrikken en raken in paniek als er een ongeluk gebeurt. Als je weet wat je moet doen in een noodsituatie, kun je er beter mee overweg. Met de training Eerste Hulp krijg je meer kennis en zelfvertrouwen waardoor je steviger in je schoenen staat en sneller in actie komt als er een beroep op je wordt gedaan.

In de training krijg je praktische tips en handvatten waardoor je meer zicht krijgt op de aard van het letsel en de behandeling. We zullen niet alleen de theorie behandelen, maar gaan ook oefenen bv. met het aanleggen van verband.

De training Eerste Hulp is interessant voor iedereen vanaf zestien jaar. Hij kan als losse training gevolgd worden of in combinatie met de training Reanimatie voor Volwassenen en/of Reanimatie voor kinderen.

Zit jij ook met dit soort vragen?

Kan een koortsstuip kwaad?

Een koortsstuip komt vaker voor bij jonge kinderen. Dit betekent niet dat dit kind ook epilepsie krijgt. Een aanval ziet er heel naar uit. Het kind maakt schokkende bewegingen en kan blauw verkleuren doordat de ademhaling tijdelijk stopt. Blijf vooral rustig en zorg dat het kindje zich niet verwond. Zorg dat de ademweg vrij blijft door het kind op de zij te leggen.

Mijn enkel is enorm gezwollen. Ik heb mijn enkel verstuikt tijdens het voetballen, maar kon de wedstrijd nog uitspelen. Het doet nu wel erg veel pijn. Moet ik naar het ziekenhuis om uit te sluiten of het gebroken is?

Waarschijnlijk gaat het om bandletsel en is het niet gebroken omdat je er nog gewoon hebt gelopen. . De huisarts kan dit ook goed inschatten en zal mogelijk een drukverband aanleggen en rust adviseren. Bezoek aan de eerste hulp is niet direct noodzakelijk.

Mijn buurman van 75 is gevallen met zijn fiets en heeft een enorme buil op zijn voorhoofd. Hij heeft hartklachten en slikt bloedverdunners. Hij was even duizelig. Verder heeft hij niets. Wat moet ik doen?

Adviseer de buurman toch even naar de huisarts en evt ook het ziekenhuis te gaan. Door het gebruik van de bloedverdunners en schedelletsel is de kans groter op een hersenbloeding.

Mijn dochtertje van 1 jaar oud heeft 4 paracetamol tabletten van elk 500 gram ingeslikt.

Hoewel vrij verkrijgbaar is paracetamol in te hoge dosering zeer gevaarlijk ivm onherstelbare leverschade die kan optreden. Een dosering van meer dan 150mg per kg lichaamsgewicht kan dodelijk zijn. Neem daarom direct contact op met het ziekenhuis.

Dan is de training Eerste Hulp iets voor jou!

Bekijk de agenda Contact opnemen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!
Neem direct contact op
© 2020 Nobel Care Zorgadvies